3000 man bezochten Koorfestival in Genk

Tijdens het driedaagse Choral Festival op C-mine was het druk. Op 11 locaties op het oude mijnterrein waren er performances die elk halfuur wisselden.

Duizenden mensen konden gedurende drie dagen van zo’n 60 internationale koorgezelschappen genieten. Op de derde dag traden twee koren uit de Pieter Jan Van Paesschen Korengroep op. Sonuwe en Poptimus bundelden de krachten en onder leiding van Wouter Vandevoort verliep de repetitie al vlotjes. Het optreden zelf met zes liedjes, in een Studio op C-mine die aan porcelijnkunstenaar Pieter Stockmans toebehoort, bracht toehoorders uit Oekraïne zelfs dusdanig in vervoering dat een traantje werd weggepinkt. Er was namelijk door de dirigent nog een romantisch liedje uit dat land toegevoegd aan ons repertoire, qua uitspraak mede ingeoefend door een nieuw koorlid dat momenteel hier verblijft. Het was een hartverwarmende ervaring voor iedereen.

Aan het einde van de dag werd door alle festivalzangers gezamenlijk de hymne ‘Allen samen’ gezongen, een speciale compositie van P. Steegmans en R. Swartenbroekx. Een plein vol mensen!