PJVP Sonuwe

Het Sonuwe Koor zingt uit het ‘klassieke’ koorrepertoire: van Brahms’ volksliederen tot Notre Père van Duruflé of een Mis van Dan Schutte. Dit koor repeteert elke maandag van 20 tot 22u. in Gemeenschapscentrum Tentakel. Wij nemen deel aan concerten van de PJVP korengroep, een Internationaal Korenfestival etc.

Sonuwe staat onder leiding van Roland Mathews. Roland Mathews studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. Hij studeerde orkestdirectie in Brussel bij dirigent-componist Robert Ledent alsook in Wenen bij Hans Swarowsky (assistent-dirigent van Richard Strauss). Later specialiseerde hij zich in vocale muziek. Hij vervolmaakte zijn dirigeerkunst eerst bij het koor en het symfonieorkest van de toenmalige BRT, daarna o.a. bij Neeme Järvi te Hilversum en bij Laszlo Heltay en Paul Brandvik in Londen. Roland Mathews concerteerde in België, Nederland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië, Bulgarije en Groot-Brittannië. In België dirigeerde hij veel beroeps- en amateurkoren en orkesten; zijn expertise omvat een groot deel van het concertrepertoire met vooral zang, opera en oratoria als specialiteit. Ook als componist laat hij zich kennen. Zijn werk ‘Dodecaruthmica’ voor strijkorkest werd in Spanje, Italië en Frankrijk uitgevoerd. Werken voor fluitsolo en klavier werden uitgegeven bij buitenlandse muziekuitgeverijen.

Wil je graag eens komen luisteren en meedoen op onze repetities, contacteer dan voorzitter Luc Aerts (0471/379889) of stuur een mail via de contactpagina op deze website.

Brunch

Vanaf 9.30 bent u welkom in Het Parochiehuis te Halveweg-Zonhoven voor een heerlijke, uitgebreide brunch. Diverse soorten brood en broodjes, croissants, allerhande beleg zoals …
Lees meer