Mooi Kerstconcert in Zonhoven

Op zondag 22 december 2019 hield het Pieter Jan Van Paesschen Jongvolwassenenkoor honderden toehoorders in kerststemming. Het repertoire tijdens het optreden in de volle St.-Quintinuskerk in Zonhoven-Centrum bestond uit een afwisseling van zeven vrolijke en meer contemplatieve liedjes. Pianist Mark Knuts gaf wederom een voortreffelijke begeleiding. Dat het aardig goed gelukt was, bleek niet alleen uit de tevreden glimlach van dirigent Wouter Vandevoort – en hij is beroepshalve niet gauw tevreden -, maar ook uit de commentaren na afloop. De harde kerkbankjes waren gauw vergeten.

Voorafgaand aan het PJVP Jongvolwassenen was er een optreden van de Leeuweriken en de Leeuwerikjes. De allerkleinsten brachten een schattige mini-opera rondom het verhaal ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. De Leeuweriken zongen heel stijlvol en trefzeker vijf liederen, met professionele solo’s.

Het kerstconcert werd afgesloten door het koor Die Gentiaen – iedereen zat als het ware in hun voorprogramma – dat dit jaar haar gouden jubileum viert. Iemand heeft daarvoor lang achter de naaimachine gezeten, want alle koorleden hadden een goudkleurige blouse/overhemd aan. Zij schitterden niet alleen vestimentair met hun optreden dat iedereen omver blies: er was een aanzienlijk orkest ter begeleiding aangetreden. Het koor zelf weefde de verhalen rond de geboorte van Jezus van Nazareth aaneen met acht fraai uitgevoerde gezangen. Zij kijken zonder twijfel terug op een geslaagd Jubileum Kerstconcert.

De sfeer zat er dus goed in tijdens het gezellig samenzijn in de Kwint om na afloop de vermoeide kelen te smeren. Merry Christmas!

Fotografie: Sophie Beertens