Valentijnsconcert 2020 was zeer geslaagd

Op 8 februari 2020 gaven de Pieter-Jan Van Paesschen Koren een Valentijnsconcert. De zaal zat goed vol: ruim 300 personen genoten van de 24 nummers die ten gehore werden gebracht. Ook de Jeugdharmonie van Zonhoven trad op.

De spits werd afgebeten door het Poptimus koor, met onder meer een medley van zowel Queen als van Motown-nummers. Mark Knuts was virtuoos op de piano, zoals later op de avond ook bij het Sonuwe Koor. De Jeugdharmonie Sint-Quintinus speelde onder leiding van Sanne Joye vlot 8 korte nummers en het publiek vond het erg leuk om hen hier te horen spelen. Daardoor werd het een echt Zonhovens feestje. Te meer daar het Camerata Kamerkoor en het Sonuwe Koor ook optrad die avond. Het Kamerkoor had pas vijf maal gerepeteerd, maar het klonk geweldig. Terwijl het toch echt verdraaid moeilijke liederen waren en dat dan ook nog à capella gezongen..

Na de pauze was er een intermezzo rond de World Choir Games 2020, waaraan twee van de drie Van Paesschenkoren zullen deelnemen. Bij die Spelen hoort een koorvlam, die – zoals de Olympische vlam – wordt doorgegeven van het ene koor aan het andere. 8 februari werd de vlam hier in Zonhoven aangenomen en de dag erna bracht een delegatie van de PJVP-koren de vlam naar de Waelrantkoren in Antwerpen. [Door corona werden deze Choir Games jammer genoeg uitgesteld en de PJVP koren hebben in 2021 beslist om niet meer deel te nemen, red.].

Het Sonuwe Koor zong vier nummers en niemand twijfelde aan de vele ervaring waarmee alles mooi en invoelend werd vertolkt. Het Poptimus koor sloot de avond af met vier nummers van Stromae. Niet het gemakkelijkste werk, maar het kwam er toch echt superprofessioneel uit. Stromae had het zelf niet beter gekund, althans toch niet zo knap veelstemmig. Formidable! Jo Nelles speelde hier saxofoon bij en dat gaf toch net iets extra’s aan het optreden.

Alle Pieter-Jan Van Paesschenkoren werden gedirigeerd door Wouter Vandevoort. Met niet aflatende inzet heeft hij succesvol voor alle drie de koren een heel uiteenlopend repertoire neergezet.

Het samenzijn na afloop was ook nog heel gezellig, met lekkere hapjes en een charmante ploeg kelners / koorleden. Hard gewerkt, maar het resultaat was er dan ook naar.

Jeugdharmonie Sint Quintinus