De Pieter-Jan Van Paesschenkoren Zonhoven bedanken hun Zonhovense helden

Iedereen weet ondertussen waartoe de huidige gezondheidscrisis rond het COVID-19 / Corona-virus leidt. Onze hele samenleving is zelfs komen stilvallen, gaande van het sociale en professionele leven van iedereen van ons als individu tot zelfs volledige bedrijven die hun activiteiten moeten verminderen of zelfs tijdelijk moeten stopzetten.

Ook in het verenigingsleven is de impact van de huidige gezondheidscrisis te voelen. Zo ook voor de Pieter-Jan Van Paesschenkoren uit Zonhoven. Na nog een laatste succesvol Valentijnsconcert begin februari, waar toen nog geen sprake was van Corona en strenge overheidsmaatregelen in onze westerse samenleving, vielen alle geplande activiteiten voor de rest van hun werkjaar in het water. Geen wekelijkse repetities meer, geen jaarlijkse brunch in het voorjaar, ja zelfs de geplande deelname aan de World Choir Games 2020 werd net zoals de Olympisch Spelen verdaagd naar volgend jaar.

Om toch nog een beetje geld in het laatje te toveren en om ook een warme geste te doen ter gelegenheid van Pasen werd er voor de koorleden en hun familie, vrienden en kennissen een verkoop van paaschocolade georganiseerd: een mooi decoratief doosje in de vorm van een ei met hierop een schattige paashaas en volledig gevuld met diverse chocoladepralines van de beste kwaliteit.

Vanwege verschillende koor- en bestuursleden kwam hieruit de idee om niet alleen dit te organiseren voor hun naaste familie, vrienden en kennissen maar om ook iets te doen voor de Zonhovense zorgverleners die in deze moeilijke tijd iedere dag telkens weer het beste van zichzelf bieden aan al de zieken en zorgbehoevenden in Zonhoven. Dit voorstel kreeg snel concrete vorm en de verkoop van de paaschocolade kende een plotse “boost”. Van de berg van 135 kilo chocolade werden al snel de laatste doosjes zichtbaar !!!

Met de hulp van verschillende bereidwillige koorleden werden de verkochte en via vrije donatie gefinancierde doosjes chocolade de afgelopen dagen met respect voor de opgelegde overheidsmaatregelen, per fiets en met de nodige hygiëne en beschermingsmiddelen afgeleverd aan al “hun Zonhovense helden” zijnde een 90-tal zelfstandige verpleegkundigen en alle huisartsen van Zonhoven.

En met succes en tot grote tevredenheid van al deze zorgverleners. Dat was niet alleen af te lezen van hun verbaasde, maar blije gezichten en zeer zeker ook te meten door het aantal “dankjewels” die de Pieter-Jan Van Paesschenkoren koren voor dit warme gebaar in ontvangst mochten nemen: deze waren écht niet te tellen !!!