Valentijnsconcert 2020 zeer geslaagd

Op 8 februari organiseerde het Pieter-Jan Van Paesschen Jongvolwassenen Koor haar jaarlijkse Valentijnsconcert. De zaal zat goed vol: ruim 300 personen genoten van de 24 nummers die ten gehore werden gebracht. Niet alleen door het Jongvolwassenenkoor, ook de Jeugdharmonie van Zonhoven trad op, alsmede de twee andere koren in de PJVP Korengroep.

Het spits werd afgebeten door het Jongvolwassenenkoor zelf, met onder meer een medley van zowel Queen als van Motown-nummers. Mark Knuts was virtuoos op de piano, zoals later op de avond ook bij het Gemengd Koor. De Jeugdharmonie Sint-Quintinus speelde onder leiding van Sanne Joye vlot 8 korte nummers en het publiek vond het erg leuk om hen hier te horen spelen. Daardoor werd het een echt Zonhovens feestje. Te meer daar het Kamerkoor en het Gemengd Koor ook optrad deze avond. Het Kamerkoor had pas vijf maal gerepeteerd, maar het klonk geweldig. Terwijl het toch echt verdraaid moeilijke liederen waren en dat dan ook nog à capella gezongen..

Na de pauze was er een intermezzo rond de World Choir Games, waaraan twee van de drie Van Paesschenkoren deelnemen dit jaar. Die spelen worden in Vlaanderen gehouden en daar nemen 550 koren uit de hele wereld aan deel. Bij die Spelen hoort een koorvlam, die – zoals de Olympische vlam – wordt doorgegeven van het ene koor aan het andere. 8 februari werd de vlam hier in Zonhoven aangenomen en de dag erna bracht een delegatie van de PJVP-koren de vlam naar de Waelrantkoren in Antwerpen. Van deze Choir Games zult u uiteraard de komende maanden nog veel vernemen.

Het Gemengd Koor zong vier nummers en niemand twijfelde aan de vele ervaring waarmee alles mooi en invoelend werd vertolkt. Het Jongvolwassenenkoor sloot de avond af met vier nummers van Stromae. Niet het gemakkelijkste werk, maar het kwam er toch echt superprofessioneel uit. Stromae had het zelf niet beter gekund, althans toch niet zo knap veelstemmig. Formidable! Jo Nelles speelde hier saxofoon bij en dat gaf toch net iets extra’s aan het optreden.

Alle Pieter-Jan Van Paesschenkoren werden gedirigeerd door Wouter Vandevoort. Met niet aflatende inzet heeft hij succesvol voor alle drie de koren een heel uiteenlopend repertoire neergezet.

Het samenzijn na afloop was ook nog heel gezellig, met lekkere hapjes en een charmante ploeg kelners / koorleden. Hard gewerkt, maar het resultaat was er dan ook naar. Iedereen mag zich verheugen op 13 februari 2021 voor het volgende Valentijnsconcert.