World Choir Games

De elfde editie van de Wereld Koor Spelen zal in 2020 in België plaatsvinden. Gespreid over locaties in Antwerpen en Gent, zullen ongeveer 550 koren uit de hele wereld de eerste helft van juli 2020 in ons land optreden. Wij doen mee!
Het idee en de naam zijn gebaseerd op de Olympische Spelen, waarvan immers ook het ideaal is dat zij vreedzaam mensen en landen verenigen. In dit geval dus door te zingen in internationaal competitieverband. Muziek is een universele taal die iedereen begrijpt en die als schakel fungeert tussen culturen en naties. De World Choir Games worden elke twee jaar georganiseerd, telkens op een ander continent dan de voorafgaande keer; de editie 2018 vond plaats in Zuid-Afrika.
Aan de Wereld Koor Spelen wordt in verschillende klassen deelgenomen door amateurkoren met zowel meer als minder internationale ervaring. Er is de Champions Competition en de Open Competition met daarbinnen telkens 27 verschillende categorieën zodat elk koor goed tot zijn recht kan komen in de wedstrijden. Je kunt als koor ook deelnemen aan de Koorspelen zonder in competitie te gaan, maar gewoon om het mee te maken, internationale ervaring op te doen en advies te krijgen over de performance.

Het PJVP Gemengd Koor zal optreden in de categorie ‘Gemengde Kamerkoren’ en het Jongvolwassenen Koor in de categorie ‘Pop ensembles’. Wij zijn in het gezelschap van 130 Belgische koren. Deze zomer willen de buitenlandse koren bovendien graag gebruik maken van de gelegenheid om hier vriendschapsconcerten te geven. Ook wij zullen wellicht samen met buitenlandse koren optreden in het Openluchtmuseum Bokrijk; houd onze agenda in de gaten!
Hoofdorganisator van de World Choir Games is al 20 jaar het Duitse Interkultur. De Vlaamse Overheid investeert zo’n 7,4 miljoen euro in de organisatie van de editie 2020. De praktische organisatie is toevertrouwd aan Koor&Stem vzw. Er worden 21.000 zangers verwacht.